Bijeenkomst CBH groot succes

mail ons! info@caribbeanbusinesshub.nl

“Benut de kansen van het Koninkrijk en werk aan het imago van Curacao”

Op 30 augustus jl. heeft wederom een inspirerende bijeenkomst plaatsgevonden van Caribbean Business Hub. Ditmaal in het Curacaohuis waar Plv Gevolmachtigd Minister Anthony Begina zijn visie op de kansen voor ondernemers op Curacao gaf. Directeur van het gerenommeerde bedrijf International Trade and Investment Center, de heer Jan Siemons, hield een spiegel aan de aanwezigen voor en presenteerde enkele uitdagingen voor Curaçao en de andere eilanden.

De heer Anthony Begina sprak over de kansen die ondernemers uit Curaçao hebben door de mogelijkheden te gebruiken die het Koninkrijk en Europa bieden. Behalve vrije toegang tot een enorme afzetmarkt, zijn er talloze Europese fondsen beschikbaar waar ook Curaçao gebruik van kan maken. Anderzijds hebben ondernemers uit Europa een prachtige kans om via Curaçao de Zuid-Amerikaanse en Noord-Amerikaanse markt te bedienen. Hij toonde zich voorstander van een handelsvertegenwoordiging in het Curaçaohuis. En ook voor de oprichting van een European House op Curacao.

De heer Siemons kon daar als initiatiefnemer van het Holland House in Colombia direct op inhaken en het van harte aanbevelen. Hij gaf in een krachtige presentatie aan dat er enorme investeringsbedragen worden besteed in de Caribbean en Zuid- en Midden-Amerika. Om daar van te profiteren is het imago van Curaçao zeer belangrijk, bijvoorbeeld op het vlak van corruptie, armoede of politieke stabiliteit. Daar ligt een opdracht voor de overheid en NGO’s. Zijn boodschap was: Werk samen met de andere eilanden, verbeter het imago en werk aan de kwaliteit van arbeid, economische vitaliteit, leefklimaat en geografische locatie.

Daarna hebben we onder het genot van een drankje en een hapje prettig met elkaar kennis gemaakt en kansen gespot.

Met dank aan Curacaohuis.

©2015 Caribbean Business Hub