Succesvolle bijeenkomst met gastspreker Van den Tweel

mail ons! info@caribbeanbusinesshub.nl

29025561_1622831294475670_5275202089918660608_n

Tropische Business Boost door Caribbean Business Hub bij het Curacaohuis in Den Haag.

Buiten was het op 8 maart Hollands koud maar binnen tropisch warm. Het gemêleerde gezelschap van ondernemers & investeerders van Caribbean Business Hub zorgde onder het genot van Surinaamse catering voor een Caribische ambiance. Corinne Hernandez-Croes, mede-oprichter van Caribbean Business Hub, entrepreneur en bedenker van innovatieve projecten, opende de avond met het thema “Tropisch netwerken, Business Boost in Dutch Caribbean” en legde het accent op de trading hub tussen Nederland en de parels van de Caribbean. Daarna benoemde de Gevolmachtigde Minister van Curacao, Anthony Begina, de kans die het Koninkrijk Nederland biedt om samen te werken en gezamenlijk als de ABC- en de bovenwindse eilanden successen te behalen. Optimisme en een positieve houding zijn daarvoor belangrijk.

Een van de nieuwe leden, Sonja van Haasteren van Factor Plus B.V. introduceerde vervolgens haar bedrijf  en legde kort uit wat factoring inhoudt.

De keynote speaker was Gerard van den Tweel, Honorair Consul van Suriname en CEO van Van den Tweel Group, eigenaar van veel hotels en supermarkten in Nederland, op Aruba, Curacao en Bonaire. Sinds kort is een Van den Tweel-Fernandes Store in Paramaribo geopend. Hij heeft een imperium opgebouwd door slim te ondernemen. Maar de Caribische magnaat had ook wat kritische noten over zaken doen op de Antillen. De Caribbean Dream is helaas niet alleen maar rozengeur en maneschijn en vergt doorzettingsvermogen en goede voorbereiding.

De laatste kwam Alvin Obersi, CEO van Obersi Group en Mindful Enterprise aan het woord. Hij inspireerde de aanwezigen door kort zijn visie op Bonaire te vertellen waarbij vanuit het volk zelf een nieuwe toekomst wordt geschapen voor het eiland. Hij wil Bonaire op de internationale kaart zetten, zodat uiteindelijk iedere Bonaireaan ervan profiteert. Samenwerken met alle partijen is daarvoor van belang.

Lionel Martijn, secretaris CBH, bestuurder en entrepreneur, sloot het officiële deel van het programma waarna er tijd was om verder te netwerken.

Caribbean Business Hub is een businessclub voor succesvolle ondernemers en professionals in Nederland die affiniteit hebben met de Caribbean. Ondernemers en overheidsinstanties uit de Caribbean kunnen ook reageren om businesspartner te worden.

©2015 Caribbean Business Hub