Geslaagde bijeenkomst 24 oktober bij Curacaohuis

mail ons! info@caribbeanbusinesshub.nl

High Level Networking met CBH

Caribbean Business Hub (CBH) was donderdagavond 24 oktober te gast bij het Curaçaohuis in Den Haag, het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao.

Het was een zeer geanimeerde bijeenkomst met gasten uit onder andere transport, advocatuur, architectuur, onderwijs, handel en overheid. Speciale gast was Jandino Asporaat, TV ster en acteur en van oorsprong uit Curacao. De ambassade van Santo Domingo werd vertegenwoordigd door de Counselor.

Caribbean Business Hub in het Curaçaohuis

 

De voorzitter van CBH, Nico de Visser, vertelde over de ambities van CBH voor het komend jaar. Meer nadruk komt te liggen op het creëren van een platform van ondernemers en professionals in Nederland. Verder zal een internationaal netwerk van CBH ambassadeurs worden opgezet, waar de leden altijd terecht kunnen voor informatie en advies.

 

 

Caribbean Business Hub in het Curaçaohuis

Anthony Begina, Gevolmachtigde Minister van Curaçao, gaf vervolgens kort en krachtig aan voor welke uitdagingen het eiland Curacao staat. Vooral de crisis in Venzuela heeft veel impact. Dat maakt het versterken van de eigen overheid niet gemakkelijker. Maar recent is met Nederland een groeistrategie voor de komende 3 jaar bepaald die op diverse fronten de economie van het eiland zal versterken. De eerste successen zijn al te melden, zoals een geplande groei in hotelkamers van meer dan 2.000, vrijkomende ruimte rondom de raffinaderij, oplevering van het nieuwe medisch centrum, investeringsplannen in de binnenstad van Willemstad en nog meer.

 

Caribbean Business Hub in het CuraçaohuisJan-Willem van den Braak, oud- directeur VNO-NCW in Brussel, lid van SER, schetste de positieve ontwikkelingen op Bonaire. Hij is vicevoorzitter van Centraal Dialoog Bonaire, een overlegorgaan van werkgevers, werknemers, lokale overheid en KvK. Voor 2020 slaan de partijen de handen ineen om de nodige hervormingen door te voeren.

 

 

 

Caribbean Business Hub in het CuraçaohuisAls een van de leden van CBH gaf de heer Silvino Seymour van Internationaal Ambitieus een pitch over succesvolle handelsmissies naar Curaçao. De heer Van den Tweel, bekend van onder andere de supermarkten op de eilanden, benadrukte net als Jandino Asporaat de kansen die er liggen op o.a. Curaçao. Ze maakten de aanwezige ondernemers en investeerders warm om te investeren op Curaçao.

 

 

Caribbean Business Hub in het Curaçaohuis

 

Verder was er nog veel gelegenheid om onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje te netwerken.

 

 

 

Jandino Asporaat, https://www.jandino.nl/

Jan-Willem van den Braak, https://www.centraaldialoogbonaire.com/

Silvino Seymor,  http://www.internationaalambitieus.com/

Gerard van den Tweel, https://www.vandentweelgroep.

 

©2015 Caribbean Business Hub